Doorgebroken dijk bij Hattem is hersteld

De zomerdijk langs de Hoenwaard bij Hattem is hersteld. Eerder dit jaar bezweek de dijk door de hoogwatergolf in de rivieren. Het gat van ongeveer 20 meter werd tijdelijk hersteld met 350 grote zakken zand.

Waterschap Vallei en Veluwe begon midden augustus aan het definitieve herstel. De nieuwe dijk langs de uiterwaard tussen de IJssel en het Apeldoorns Kanaal is opgebouwd met klei, meldt het waterschap. Eerst is een duiker geplaatst (ronde buis) in de teensloot. De duiker zorgt er voor dat er bij het gat een minder steil talud gemaakt kan worden, wat meer steun geeft aan de toekomstige kade. Vanaf daar is met klei het nieuwe talud opgebouwd in de richting van het kanaal.

Na het opbouwen van de kade met klei, is een laag (teel)aarde aangebracht. Aan de kant van het kanaal worden hierop grasmatten gelegd. Deze matten moet zorgen dat er snel(ler) een goed gewortelde grasmat op de kade ligt en geven een dijk stevigheid. De nieuwe dijk kan daarmee een volgende hoogwatergolf beter weerstaan. Aan de landzijde van het talud is gras ingezaaid. Het weggetje over de dijk is verhard.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in