Hoge waterstand ‘Je hoort er klaar voor te staan’

De Rijn bij Lobith bereikte donderdag 28 december de hoogste waterstand. De waterpeilen op de Rijn en op de IJssel zullen de komende dagen dalen. De dijken langs de IJssel hebben goed gefunctioneerd en het waterschap blijft dijken controleren, ook nu het water zakt. Langs de uiterwaarden worden de zomerkades weer zichtbaar en ook deze kades controleert het waterschap, aldus het Waterschap Vallei en Veluwe.

De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld werd donderdag 28 december gereed gemaakt om ingezet te kunnen worden. De al aanwezige hydraulische cilinders werden bevestigd aan de kleppen. Hierdoor kunnen de kleppen van de hoogwatergeul geopend worden, mocht dat nodig zijn. De hoogwatergeul wordt pas ingezet als de IJssel ter hoogte van Veessen de waterstand van 5,65 meter boven NAP bereikt. Op basis van de actuele prognoses is de verwachting dat deze waterstand tijdens deze hoogwatergolf niet wordt bereikt en de hoogwatergeul niet ingezet gaat worden. Bekijk deze opname voor meer informatie.

1 REACTIE

  1. Het in het gedeelte tussen de Hezenbergersluis en het Bastion staat te hoog doordat Waterschap Eeem en Veluwe de keersluis het Bastion te laat sluit en de capaciteit van de pomp in de keersluis te klein is bij grote neerslag.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in