Wie zijn wij

Wij zijn RTV Hattem 
Als lokale omroep staat RTV Hattem midden in de Hattemse samenleving, gekend en herkenbaar als de informatie- en gespreksbron voor de inwoners van de gemeente Hattem. We zijn onafhankelijk en maken de nieuwsselectie en de keuzes van de plaatselijke thema’s vanuit die positie.
Als RTV Hattem kiezen wij nadrukkelijk voor een lokale publieksgerichte benadering. We zien onze omroep als intermediair tussen bevolking en gemeentebestuur en geven een stem aan individuele burgers, alsmede aan plaatselijke instellingen en verenigingen. We richten ons op de inwoner van Hattem: dus waar hij woont, werkt, leeft, inkopen doet, uitgaat, sport en onderwijs volgt.

Samen maken we Hattem
RTV Hattem verzorgt een dagelijkse stroom aan nieuws via haar eigen homepage, tv, tekst-tv en de radio-actualiteitenprogramma’s Hattem Actueel, IJsselmagazine en Tweede Jeugd Sportief. Daarnaast biedt RTV Hattem een grote diversiteit aan radioprogramma’s waarin allerlei stijlen van presentatie en muziek aan bod komen.
Dit alles is mogelijk dankzij een enthousiast team van vrijwilligers. RTV Hattem is een vrijwilligersorganisatie waar veel mensen hun ziel en zaligheid in kwijt kunnen. Samen met anderen doet ieder met passie waar hij of zij goed in is. 

Het belang van een lokale omroep
Wereldnieuws is bijna niet te bevatten. Een lokale omroep maakt de wereld kleiner, toegankelijk en begrijpelijk. Het gaat immers om nieuws uit je eigen stad. Met elkaar maken we Hattem.
Ook RTV Hattem draagt daar graag haar steentje aan bij. Soms kritisch en bevragend, maar altijd positief.

We volgen het lokale bestuur en de politiek. Bij RTV Hattem krijgen alle geledingen in Hattem zoals verenigingen, stichtingen en lokale initiatieven de mogelijkheid om op de homepage, tijdens een radio-uitzending of op tv hun belangen voor het voetlicht te brengen.
Denk daarbij aan o.a. de muziekverenigingen en koren, maar ook de sportclubs, onze musea en levensbeschouwelijke en culturele organisaties.
RTV Hattem doet er alles aan om een bijdrage te leveren aan een stad waar mensen zich thuis voelen. We willen de huiskamer zijn van Hattem waar verhalen worden verteld. Al deze verhalen maken van Hattem een diverse en meerstemmige stad.

Oprichting
Officieel bestaat de Stichting Omroep Hattem, die op 27-12-2010 naar buiten treedt als RTV Hattem of TV Hattem, vanaf 1990. Daadwerkelijk uitzenden doen we dus pas vanaf 1996. We bestaan dus langer dan dat we uitzenden.

Streekomroep IJsseldelta
RTV Hattem is ook in ontwikkeling. Naar verwachting wordt uiterlijk in 2027 RTV Hattem, samen met de lokale omroepen van Kampen, Zwartewaterland en Zwolle, onderdeel van de streekomroep IJsseldelta. Door de vorming van een streekomroep is het veel beter mogelijk verhalen, kennis en ervaring uit te wisselen, de digitale kanalen op elkaar aan te laten sluiten en gezamenlijk aan producties te werken.
Het is uiteraard de wens van RTV Hattem om haar eigen kleur te kunnen behouden. Echter, een lokale omroep in stand houden vraagt veel van het bestuur en de vrijwilligers. Door de krachten te bundelen staan we steviger en blijft het Hattemse geluid gehoord. Wij zijn derhalve positief over het nut en het voordeel van deze samenwerking.

Interesse? Maak dan kennis met RTV Hattem
Vind jij de ontwikkelingen van RTV Hattem interessant en wil jij hier graag een bijdrage aan leveren en aan meewerken? Dan ben jij welkom in ons team van vrijwilligers. Geen ervaring? Geen probleem! Wij bieden je de kans om jezelf te ontwikkelen en helpen je graag aan de benodigde kennis en ervaring. Met elkaar maken we RTV Hattem.
Bekijk eens onze pagina met vacatures.

Ben jij al vriend van RTV Hattem?
Je kunt RTV Hattem steunen met een jaarlijkse donatie van EUR 10,-. Meer mag natuurlijk ook. 🙂 Klik hier!