Grote brand legt ‘probleempand’ 1e Industrieweg in de as

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bedrijfspand aan de 1e Industrieweg in Hattem grotendeels verwoest. De vlammen in het leegstaande pand zijn vermoedelijk aangestoken.

De brand ontstond iets voor middernacht. De brandweer schaalde al heel snel op naar grote brand, omdat de vlammen uit het dak sloegen. Diverse brandweercorpsen uit de omgeving waren met materieel aanwezig om te helpen met blussen. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren te sluiten. Na ongeveer anderhalf uur blussen had de brandweer de boel onder controle. (tekst gaat verder na de video)

Het leegstaande bedrijfsgebouw aan de 1e Industrieweg is een bekend probleempand en het afgelopen jaar meerdere keren in het nieuws gekomen door: een illegaal coronafeest, een douane-inval vanwege illegale sigaretten waarbij 2,8 miljoen sigaretten in beslag werd genomen als onderdeel van een landelijke actie. In april woedde er bovendien ook al een brand waarna het door de burgemeester van Hattem is gesloten.

Bericht i.s.m. mediapartner omroep GLD.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in