Derde incident bij bedrijfspand 1e Industrieweg

Voor de derde keer in korte tijd is er een incident bij een leegstaand bedrijfspand aan de 1e Industrieweg in Hattem. Zondagmiddag 18 april moesten de brandweerkorpsen van Hattem, Wapenveld en Zwolle uitrukken vanwege een brandalarm in dit pand. Er werd vrijwel direct uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand, omdat er rook uit het pand zou komen.

Op het moment dat de brandweer te plaatse kwam, bleek dat er in het pand het een en ander in brand stond. Door een snelle binnenaanval kon worden voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden. De brand woedde onder andere in een stapel karton. Hoe de brand ontstaan is, is op dit moment nog niet bekend.

Ondermijning bestrijden
Het pand kwam al eerder in het nieuws. In november 2020 greep de politie in vanwege een illegaal feest dat daar plaatsvond waarbij bovendien de coronamaatregelen niet werden nageleefd.
In februari van dit jaar deed de douane een inval in het pand waarbij een grote hoeveelheid illegale sigaretten werd aangetroffen. Na deze inval vroeg de fractie van de VVD Hattem tijdens de bespreking van de APV (Algemene Plaatselijke Verordeningen) in de commissievergadering van maart of de gemeente voldoende instrumenten heeft om ondermijning te bestrijden. Wat de VVD-Hattem betreft moeten deze panden direct op slot.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in