Het Mobiel Media Lab van de politie komt morgen langs in Hattem

Op woensdag 12 juli komt het Mobiel Media Lab van de politie naar Hattem. Ze zullen hun grote vrachtwagen stallen aan de Stadslaan, waar ook de markt is. In deze vrachtwagen geeft de politie tekst en uitleg over allerlei facetten van de digitale criminaliteit. Ook zijn er wat activiteiten voor kinderen en jongeren kunnen een escaperoom bezoeken. Het Mobiel Media Lab staat op die dag van 10.00 tot 17.00 uur op de Stadslaan.

Cybercrime en social media
Er is ook een wijkagent aanwezig die gespecialiseerd is in cybercrime en social media. Enkele vragen die voorbij komen zijn: Wat kun je doen tegen online criminaliteit? Wat kun je zelf doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercriminelen? Je kunt hierover in gesprek gaan met de wijkagent. En wat ook kan deze dag is: gamen met de politie, de vrachtwagen van binnen bekijken, meedoen aan de cyberquiz of een praatje maken tijdens een kopje koffie.

Aandacht voor sextortion
Er is ook aandacht voor sextortion op deze dag. Bij sextortion gaat het om afpersing met een seksueel getinte foto of video. Dit kan bijvoorbeeld een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn. Maar ook een montage van webcambeelden waarmee iemand gechanteerd wordt. De afperser is meestal uit op geld en/of meer van dit soort foto’s of video’s in bezit krijgen. Heb je hier zelf mee te maken (gehad) dan kun je aangifte doen bij de politie.

Het Mobiel Media Lab van de politie. Bron: Twitter @mobielmedialab

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in