Brandweer Hattem vanmiddag uitgerukt voor hulp in Wezep

Vanmiddag rond het middaguur rukte de brandweer van Hattem uit voor een brand in Wezep. Samen met de korpsen van Wezep, Zwolle en Oldenbroek bestreden zij een brand die woedde in een appartementencomplex aan de Keizersweg. Er bleken op het moment dat de brandweer aankwam twee scootmobielen in brand te staan. De accupakketten hiervan stonden hevig te branden en hulden de binnenplaats in dikke rookwolken.

Bewoners
Meerdere bewoners werden door de brandweer uit hun appartementen gehaald. In enkele gevallen werden zij met ladders en hoogwerker van hun balkons gehaald. Zij werden onderzocht door de medewerkers van een drietal ambulances. Één van de bewoners is overgebracht naar het ziekenhuis.

Scootmobielen verwoest
De twee scootmobielen die op de binnenplaats stonden zijn verwoest. In onderstaande video is onder andere te zien hoe de brandweer de wrakken van de voertuigen bergt. Door een samenloop van omstandigheden werd het verkeer in Wezep ernstig verstoord. Naast de afsluiting van de Keizersweg was er juist extra veel verkeer door Wezep gekomen door een fel uitslaande en overslaande brand op de snelweg bij Hattem eerder op de ochtend.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in