Illegaal feest bedrijfspand 1e industrieweg beëindigd

Zaterdagnacht heeft de politie in opdracht van de gemeente een illegaal feest in een bedrijfspand in Hattem beëindigd. Op het feest aan de 1e industrieweg werden de coronaregels niet nageleefd. Ook was er geen vergunning aangevraagd.

De politie kwam af op geluidsoverlast en constateerde dat de noodverordening COVID-19 van de veiligheidsregio werd overtreden. De ruim 100 aanwezigen hielden geen anderhalve meter afstand, hun contactgegevens werden niet genoteerd en zij hadden geen vaste zitplaats. Omdat het om het overtreden van de noodverordening van de veiligheidsregio ging, heeft burgemeester Toon van Asseldonk besloten het feest direct te laten beëindigen en de bedrijfsruimte af te sluiten.

Vervolgstappen
Burgemeester Toon van Asseldonk: “De noodverordening is er niet voor niets. Door de regels uit deze verordening na te leven, gaan we samen de verspreiding van het coronavirus tegen. Juist nu we zien dat het aantal besmettingen weer toeneemt, is het belangrijk om ons aan deze regels te houden. Anderhalve meter afstand, niet teveel mensen bij elkaar. Allemaal zaken waar de organisatoren en bezoekers van dit feest lak aan hadden, volstrekt onverantwoord dus naar mijn mening. Wij nemen deze zaak uiterst serieus en beraden ons op vervolgstappen.”

De huurder van de bedrijfsruimte heeft een proces-verbaal gekregen van de politie. De geluidsapparatuur is in beslag genomen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in