Gemeenteraad Hattem: ‘Wees loyaal, koop lokaal’

De gemeenteraad roept inwoners van Hattem op om zo veel mogelijk gebruik te maken van lokale ondernemers en winkels om hun inkopen te doen.

Voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Marleen Sanderse licht toe: ‘De winkels zijn inmiddels al weer even open en, ondanks dat de ‘anderhalve meter afstand regel’ nog geldt, lijkt alles steeds meer op voor de coronacrisis.”

“Onze (horeca-)ondernemers en winkeliers hebben het in het afgelopen jaar stevig te verduren gehad. Sommigen hebben, ondanks de verschillende steunmaatregelen vanuit allerlei overheden, flink moeten interen op hun reserves en spaargeld. Ze kunnen uw en onze klandizie daarom goed gebruiken deze zomer en daarna!’

Dat geldt overigens niet alleen voor de winkels en horeca, maar ook voor de drie Hattemse musea: het Voermanmuseum, het Anton Pieckmuseum en het Nederlands Bakkerijmuseum. Ook zij kunnen uw bezoek en enthousiasme goed gebruiken!

Vijfde pakket steunmaatregelen corona
Vorige week stelde de gemeenteraad van Hattem een vijfde pakket met lokale steunmaatregelen vast. Met deze maatregelen hoopt de gemeente een aantal groepen in Hattem te ondersteunen die het extra moeilijk hebben door de effecten van de coronacrisis: lokale culturele partijen, kwetsbare inwoners en jongeren.

Maar ook voor andere sectoren blijven de gevolgen van de coronacrisis voelbaar. Winkels en restaurants zijn inmiddels al weer even open en de Nederlandse economie lijkt zich goed te herstellen. Door dit spoedige herstel van de economie kan het steunpakket voor herstel van de economie van de Rijksoverheid worden afgebouwd. Daarom is het extra belangrijk dat we onze lokale economie blijven ondersteunen.

Meer informatie over het vijfde pakket steunmaatregelen op de website van de gemeente:

 

 

 

 

Met hartelijke dank aan Gradus Dijkman voor de foto’s

Vragen? Meepraten of inspreken? griffie@hattem.nl en www.hattem.nl/gemeenteraad

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in