Digitale informatieavond “Omgevingsvisie” live bij RTV Hattem

Hoe zorgen we ervoor dat Hattem in 2050 energieneutraal is? Hoeveel extra huizen gaan we bouwen? Hoe ziet jouw omgeving er in 2040 uit? Een aantal onderwerpen waarover de gemeente Hattem dit jaar keuzes maakt in de Omgevingsvisie.

Het Koersdocument, met daarin een aantal uitgangspunten, is klaar.
Lees of download hier de ‘Koers voor Hattem’
De gemeente Hattem gaat hierover graag met jou in gesprek tijdens online webinars op donderdag 4 en donderdag 11 maart die ook door RTV Hattem rechtstreeks vanuit de Open Poort worden uitgezonden.

Programma
19.00 uur Opening – Daniel van der Weerd
19.05 uur Waarom een Omgevingsvisie voor Hattem? – Auke Schipper
19.15 uur Koers voor de Omgevingsvisie – Peter Prins
19.30 uur Woningbouw in Hattem -Auke Schipper, gast Henry Schimmel, BPD
Gebiedsontwikkeling
19.45 uur Energietransitie in Hattem – Peter Prins, gast Dick Stoppelenburg, Powered by
Hattem
20.00 uur Afsluiting -Daniel van der Weerd

►Hieronder lees je hoe je mee kunt praten!

Praat mee
Heb je een vraag over woningbouw, duurzaamheid of een ander onderwerp uit het Koersdocument van de Omgevingsvisie?  Stel hem via Facebook, Twitter (#omgevingsvisiehattem) of stuur een email naar omgevingsvisie@hattem.nl.
Donderdag 4 en 11 maart Tijd: 19:00 – 20:00 uur |  www.samenhattem.nl

Lees ook: Dit is ‘de Koers voor Hattem’


Samen kiezen voor de toekomst van Hattem

U en ik wonen in de mooiste stad van Nederland. En daar zijn we trots op. Sterker nog, we willen Hattem in de toekomst nog mooier, duurzamer en vitaler maken. Daarom zijn we al een aantal jaren – samen met u – bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. Een visie voor Hattem over pakweg 20 jaar (2040). De Omgevingsvisie raakt aan de portefeuilles van het hele college van B&W. We staan voor een aantal uitdagingen. Het klimaat verandert, we willen in de toekomst energieneutraal zijn en er is een groot tekort aan woningen in de regio.

We willen graag samen met u keuzes maken over de toekomst van onze gemeente. Hoe zorgen we ervoor dat Hattem in 2050 energieneutraal is. Kiezen we voor zonne-energie, windenergie of iets anders? En wat betreft woningbouw: gaan we de regio helpen om het tekort aan woningen op te lossen?

Door bijvoorbeeld extra huizen te bouwen die ook bijdragen aan betere voorzieningen in Hattem? Of kiezen we ervoor om niet te groeien? Belangrijke onderwerpen waarover we in de Omgevingsvisie keuzes maken. Maar dat doen we niet alleen. Er ligt nu een prachtig Koersdocument, dat we dit jaar gaan uitwerken naar een Omgevingsvisie. Voor we dit doen, willen we weten of u zich kunt vinden in de uitgangspunten die dit document schetst.

Zijn we op de juiste weg of moeten ze bijgesteld worden? Want dan is dit het moment. Laat ons dus op www.samenhattem.nl weten wat u van de voorlopige koers voor Hattem vindt. Dan gebruiken wij uw mening bij het maken van de uiteindelijke Omgevingsvisie, hét toekomstplan van én voor Hattem.


Auke Schipper, Wethouder

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in