Gratis tuinadvies voor Hattemers

Een groep enthousiaste vrijwilligers met hart voor tuinieren en duurzaamheid gaat aan de slag als tuincoach. Zij zijn vrijwilliger bij Veluwe Duurzaam en zetten zich in voor de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Deze gemeenten willen inwoners stimuleren om hun tuinen klimaatvriendelijk in te richten, zodat deze beter voorbereid zijn op extreme hitte en regenbuien. De tuincoaches geven laagdrempelig en gratis advies aan inwoners die hun tuin groener of koeler willen hebben, of die bijvoorbeeld regenwater willen opvangen.

Rondje door jouw tuin
Een tuincoach is een vrijwilliger die samen met jou een rondje door de tuin loopt. Er wordt gekeken naar wensen, vragen en de mogelijkheden die er zijn in de betreffende tuin. De coach geeft praktische tips en informatie waar je mee aan de slag kunt. Zo kan de tuincoach tips geven over een groene tuin en hoe het regenwater opgevangen kan worden in de tuin, zonder dat het wateroverlast geeft.

19 tuincoaches
Er zijn in totaal 19 tuincoaches, verspreid over de zeven gemeenten. Deze coaches hebben een training gevolgd via Veluwe Duurzaam waarin zij dieper zijn ingegaan op thema’s als regenwater opvangen, het aanpassen van de tuin op het veranderende klimaat en biodiversiteit. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de subsidiemogelijkheden voor de tuin. Nu de training is afgerond gaan zij aan de slag als tuincoach. ‘Ik help je graag bij het maken van keuzes voor een leefbare tuin. Ik denk met je mee, informeer je over de mogelijkheden en impact van die keuzes, ook financieel,’ vertelt tuincoach Lionne IJzerman.

Vraag gratis gesprek aan
Je kunt kosteloos een gesprek aanvragen via Veluwe Duurzaam, het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners van de zeven Noord-Veluwse gemeenten terecht kunnen voor onafhankelijk advies over verduurzaming van huis en omgeving. Aanvraag voor een tuincoach kan via www.veluweduurzaam.nl/tuincoaches


Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en samenwerkingspartners Waterschap Vallei en Veluwe en provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in