Heel Hattem kleurt oranje

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd na de Tweede Wereldoorlog. Hier wordt in Hattem ook volop aandacht aan besteed onder leiding van burgemeester Van Asseldonk.

Dick Greve, voorzitter van de Hattemer Oranje Vereniging vertelde hierover in het programma Hattem Actueel. De burgemeester coördineert en stimuleert de activiteiten en wekelijks komt een groep met mensen namens verschillende organisaties bij elkaar. Tot deze organisaties behoren onder meer de HOV, Ronduit Hattem, De ondernemersvereniging HAVO, RTV Hattem en het weekblad de Hattemer.nl.

Culturele avond
De aftrap wordt gegeven met een grote, swingende culturele avond op 31 januari in De Marke. Deze avond staat bol van muziek en Peter Faber praat dit alles aan elkaar. Daarna volgen er nog veel activiteiten. ‘Ieder Hattemer, jong en oud, kan niet om de festiviteiten rond de 75 bevrijding heen,’ vertelde Greve.

Documentaires waarin Hattemers vertellen over de oorlog
Vanaf 31 januari herhaalt RTV Hattem de documentaires waarin Hattemers die de oorlog hebben meegemaakt hun ervaringen vertellen. Ook komt er een openluchtbioscoop op de Markt waar films over de oorlog worden vertoond. Toon Van Asseldonk bezoekt alle basisscholen om met de jeugd over de oorlog in gesprek te gaan en de leerlingen van groep 8 kunnen vanaf 10 februari gratis het boek Oorlogswinter ophalen bij de bibliotheek.

Bevrijdingsconcert
Op 18 april is er een groot concert waaraan alle Hattemer koren en muzikanten meewerken. Bezoekers aan Hattem die komen van het Kleine Veer gaan over een fietspad dat volledig oranje versierd is en de binnenstad zelf wordt ook versierd. De activiteiten worden afgesloten met een stille tocht die op 4 mei vanaf molen De Fortuin vertrekt.

Het interview met Dick Greve is na te luisteren op uitzending gemist van Radio Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in