Herdenken en vieren: Bevrijding van Hattem

Op 18 april is het 77 jaar geleden dat Hattem bevrijd werd. Een belangrijk moment in de geschiedenis van onze stad, wat we samen herdenken en vieren. Ook in deze tijd, of misschien juist in deze tijd. De situatie in Oekraïne doet ons beseffen hoe verschrikkelijk het is om te leven in een oorlogssituatie.

Het 4 en 5 mei comité Hattem organiseert ieder jaar met de hoogste groep van een basisschool de Bevrijding van Hattem. Dit jaar is groep 8 van de Van Heemstraschool aan de beurt.

De leerlingen worden op dinsdagmiddag 19 april ontvangen in het stadhuis door de burgemeester, de voorzitter van het 4 en 5 mei comité. Na een programma in het stadhuis, met verhalen van Edwin van der Wolf en Albert ten Cate, worden er bloemen gelegd bij de monumenten en plaatsen in de binnenstad die ons herinneren aan oorlog en bevrijding.

Als laatste wordt het monument aan de Geldersedijk bezocht. De Van Heemstraschool heeft dit monument geadopteerd. De leerlingen hebben inmiddels veel over het verhaal achter het monument in de klas behandeld. Op 19 april gaan ze hier bloemen leggen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in