Hattemse koren en muziekverenigingen vieren de vrijheid met Bevrijdingsfestival

Dit jaar en volgend jaar staan we uitgebreid stil bij de 75-jarige bevrijding van Nederland. Overal in het land zijn herdenkingen en festiviteiten om de bevrijding te herdenken en te vieren. Ook in Hattem wordt er op verschillende momenten stil gestaan bij dit moment.

Hattemse Bevrijdingsfestival
De Hattemse muziekverenigingen en koren hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk optreden. Op 18 april 2020, de dag dat het 75 jaar geleden is dat Hattem werd bevrijd, vindt het eerste Hattemse Bevrijdingsfestival plaats. Ruim 300 musici treden op tijdens een avondvullend programma in mfc De Marke.

Herdenken en vieren
Het idee voor het Hattemse Bevrijdingsfestival is ontstaan vanuit het Willem Greeve Fonds. Initiatiefnemers Arie van Driesten en Wieger van der Veen hebben vier muziekverenigingen en zeven koren weten te enthousiasmeren om hun medewerking te verlenen aan dit speciale evenement, dat in het teken staat van herdenken en vieren.

Comité
Het organiserende comité bestaat naast Arie van Driesten en Wieger van der Veen uit de burgemeester van Hattem en Saskia Lammerts, namens het 4 en 5 mei comité en de gemeente.

ClubSupport
De organisatie van het Bevrijdingsfestival vraagt de nodige voorbereiding en brengt daarom ook kosten met zich mee. Een van de manieren om het festival financieel te ondersteunen is met behulp van Rabo ClubSupport. Vanaf vrijdag 27 september kan er gestemd worden op het Bevrijdingsfestival Hattem via www.rabo-clubsupport.nl.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in