OV-ambassadeurs helpen senioren op weg bij OV-vragen

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is de laatste jaren veel veranderd. Dat is niet altijd gemakkelijk bij te houden en uit te zoeken. Daarom zijn er speciale OV-ambassadeurs die een helpende hand kunnen bieden bij het gebruik (willen) maken van het openbaar vervoer. Deze ambassadeurs zijn het reizen met het OV gewend en willen iedereen helpen om het gemak ervan te ervaren.

Interactieve informatie bijeenkomst
Een voorbeeld van de activiteiten die de OV-ambassadeurs organiseren is een online informatiesessie. Hierbij wordt er in een klein groepje stapsgewijs uitgelegd welk abonnement het beste bij je past of hoe bijvoorbeeld een OV-chipkaart aangevraagd en gebruikt kan worden.

Meedoen
Een bijeenkomst duurt maximaal een uur en start altijd om 13:30. Deelname is volledig gratis. Er staan twee interactieve bijeenkomsten op het programma, namelijk op woensdag 8 februari en dinsdag 4 april. Aanmelden om mee te doen kan door het sturen van een e-mail naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl, of te bellen naar 038-45 40 130. Na aanmelding ontvangt u instructies over het deelnemen aan de online bijeenkomst.

Andere activiteiten OV-ambassadeurs
Naast de interactieve online informatiebijeenkomsten is er ook een telefonisch spreekuur en vinden er maandelijks inloopspreekuren, proefreisjes en fysieke informatiebijeenkomsten plaats. Na het deelnemen aan de informatiesessie is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een proefreisje te maken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie op: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in