Dierenambulance Noord-West Veluwe zoekt vrijwilligers

De economie trekt weer aan en voor veel mensen is er werk zat. Maar dat betekent dat het moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Dat merken ze ook bij de dierenambulance Noord-West Veluwe. Ze kunnen daar dringend helpende handjes gebruiken, zeker op de Noord-Veluwe.

Sinds 1 januari rijdt de Dierenambulance ook in Oldebroek, Wezep, Hattem, Heerde. Daar hebben ze vrijwilligers nodig, maar die kunnen ze lastig vinden. “Omdat het een nieuw gebied voor ons is”, legt Petra de Jong van de Dierenambulance Noord-West Veluwe uit. “Mensen zijn nog niet helemaal bekend met ons. Daar hebben we gewoon minder contacten dan dat we dat hier hebben. Maar daar zijn we druk mee bezig en dat komt ook steeds meer. Maar daar we hebben echt meer mensen nodig zodat we ook de planning op de Noord-Veluwe rond kunnen krijgen.”

Elke melding anders
De 48-jarige Mireille Klip werkt nu zo’n twee jaar bij de dierenambulance. En dat doet ze met veel plezier. “Ik heb het eigenlijk gedaan omdat ik even niet wist wat ik weer wilde gaan doen”, zegt ze. “Ik heb altijd gezegd ik wil wel rijden op de dierenambulance en die kans kreeg ik. Je rijdt altijd in je eentje en elke melding is weer anders. Soms heb je de adrenaline hoog zitten want dan zit een beest in een benarde positie. Dan moet je jezelf ook in allerlei bochten wringen om dat op te lossen. Maar soms is het ook heel simpel een vogeltje ophalen of een egeltje dat verzwakt is. Als je dan vervolgens de melding krijgt dat hij weer uitgezet kan worden omdat hij het heeft gered, daar doe je het voor.”

Dierenleed
Je moet als vrijwilliger dus redelijk zelfstandig kunnen werken. Bovendien kom je dus dieren tegen in vervelende situaties. “Ja, je moet ook wel tegen dierenleed kunnen”, zegt Petra de Jong daarover. “Dode dieren die komen we ook echt wel tegen. Maar we komen natuurlijk ook heel veel leuke dieren tegen. Soms kom je ook bij mensen hun dier terugbrengen. Soms is dat levend en soms is dat ook dood. Dan heb je wel je vaardigheden nodig, want dan moet je ook een slechte boodschap brengen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in