Dierenopvangcentrum in Kampen gaat sluiten

Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen sluit de deuren op 1 augustus. Je kunt als je afstand wilt doen van jouw huisdier, terecht bij omliggende opvangcentra, zoals in Zwolle.

Bij het dierenopvangcentrum in Kampen zijn verschillende bouwkundige inspecties uitgevoerd. Het blijkt dat het centrum in een hele slechte bouwkundige staat verkeert. “De verslechtering is met name in het laatste jaar in versneld tempo toegenomen, zodanig dat het welzijn en de veiligheid van de dieren en mensen onvoldoende kan worden gewaarborgd. De combinatie van de noodzakelijke hoge investeringen om dit te herstellen, het geringe aantal zwerf- en afstandsdieren in de opvang, de mate van voldoende beschikbare opvangcapaciteit in de nabije regio en de smalle inkomstenbasis, maakt dat de Dierenbescherming heeft besloten het centrum met ingang van 1 augustus te sluiten”, aldus Dierenopvangcentrum Edo Hammers.

Dierenopvang in de regio
Alle gemeenten waar de Dierenbescherming voor de dierenopvang in Kampen contracten of overeenkomsten mee had, zijn geïnformeerd: Elburg, Hattem, Heerde, Kampen, Oldebroek en Urk. Het opvangcentrum in Kampen gaat in gesprek met deze gemeenten en omliggende dierenopvangcentra om te komen tot een passende overgang voor de opvang van zwerf- en afstandsdieren. “Vanaf nu kunnen mensen, die afstand willen doen van hun huisdier, aankloppen bij omliggende opvangcentra, zoals in Zwolle, Harderwijk en Apeldoorn.

De dieren en de medewerkers
De dieren die nu nog in het dierenopvangcentrum verblijven, gaan naar het Dierenasiel De Kuipershoek in Apeldoorn. Zodra deze dieren daar naartoe zijn overgebracht, kun je ze op de website van De Kuipershoek terugvinden van waaruit ze hopelijk snel naar een fijn nieuw thuis kunnen. Dierenopvangcentrum Edo Hammers: “hoewel de medewerkers steeds op de hoogte zijn gehouden over de inspecties, was het onverwacht slecht nieuws om te horen dat de locatie gaat sluiten. Voor de personeelsleden is een sociaal plan opgesteld om de gevolgen voor hen zo goed mogelijk op te vangen.”

Dierenambulance
Voor het werk van Dierenambulance Noord-Overijssel, die ook vanuit Kampen opereert, verandert er niet veel. De dierenambulance is en blijft actief in de gemeenten Dalfsen, Elburg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Urk en Zwartewaterland. Gevonden gezelschapsdieren worden dus niet meer naar Kampen  gebracht, maar naar omliggende opvanglocaties in de regio. Als jij een zwervend dier aantreft, kun je hiervoor de dierenambulance bellen via
088 – 811 33 88.

Kijk ook op dierenasielzwolle.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in