De Ark verzorgt noodopvang Hattemse dieren

Stichting Regionaal Dierencentrum de Ark verzorgt vanaf 1 januari 2021 de opvang en het transport voor dieren in nood. Dit doen zij voor de gemeenten Hattem, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde.

Overeenkomst
De Ark heeft een overeenkomst gesloten met de negen betrokken gemeenten. Deze gemeenten hebben in samenspraak met het dierencentrum en de dierenambulance besloten om de wettelijke verplichtingen voor opvang en vervoer van honden en katten uit te breiden naar alle dieren voorzover het niet (klein) wild betreft.

Dierenambulance
In opdracht van de Ark zullen alle transporten van dieren in nood worden verzorgd door Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe. Deze dierenambulance haalt ook de aangereden dieren, niet zijnde (klein)wild, op om deze te controleren op eventueel aanwezigheid van een chip en meldt deze aan bij Amivedi of het betreffende Faunabeheer/ Groennet. Het dierencentrum en de dierenambulance zijn bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur, maar in levensbedreigende situaties is de dierenambulance 24 uur per dag bereikbaar.

Vrijwilligers
Stichting Dierencentrum De Ark en de Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe zijn beide non-profit organisaties met veel vrijwilligers en in belangrijke mate afhankelijk van bijdragen van gemeenten en van donaties en legaten. Wil je hen steunen, bezoek dan de website van het dierencentrum of de website van de dierenambulance. Beide organisatie hebben een ANBI-status. Vind of zie je een dier in nood, bel dan de dierenambulance 0341-230529. Naast het regelen van transport zal de centrale van de dierenambulance jou ook telefonisch adviseren. Vaak ben jij en vooral het dier daarmee al geholpen!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in