Zorgkosten bij mantelzorg aftrekbaar van de belasting?

Steunpunt Mantelzorg van St. Welzijn Hattem (SWH) ondersteunt mantelzorgers bij hun belangrijke taak. Samen met de vrijwilligers van Op Koers kunnen zij meedenken bij financiële vraagstukken.

Voor 8 mei moet jouw aangifte inkomstenbelasting binnen zijn bij de Belastingdienst. Als jij mantelzorger bent voor een chronisch zieke of gehandicapte die bij jou in huis woont, dan kun je de zorgkosten voor deze persoon mogelijk aftrekken in jouw aangifte inkomstenbelasting. Het gaat hier bijvoorbeeld om zorgkosten voor jou en/of (fiscale) partner én om zorgkosten voor inwonende kinderen, ouders, broers en zussen, die van jouw zorg afhankelijk zijn. Vooral bij lagere inkomens kan deze aftrek financieel aantrekkelijk zijn.

Welke zorgkosten mag je aftrekken?
Als jij zorgkosten hebt, dan mag je deze kosten onder voorwaarden aftrekken.

  • De kosten moeten verband houden met invaliditeit of ziekte.
  • De kosten moeten zijn betaald in 2020.
  • Je mag alleen kosten aftrekken waarvoor jij geen vergoeding kunt krijgen van jouw (zorg) verzekering of bijzondere bijstand.

Daarnaast zijn er nog voorwaarden verbonden aan de personen voor wie de kosten worden gemaakt en aan het soort kosten dat wordt gemaakt.

Meer weten?
Bel met de Belastingtelefoon 0800-0543, of de Mantelzorglijn bellen (030) 7606055.
Je kunt ook contact opnemen met Monique Scholten van het Steunpunt Mantelzorg van SWH: (038) 443 2881 of moniquescholten@swhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in