Voetveer Voerman-struinpad ligt klaar

Het Voerman-struinpad krijgt ter hoogte van de Hanzeboog een zelfbedieningsvoetveer. Hiermee kunnen wandelaars de nieuwe nevengeul van de IJssel oversteken. De bootje ligt klaar bij de helling en gaat op zaterdag 28 september in bedrijf.

Telefonisch oproepbaar
Het nieuwe voetveer wordt uitgevoerd als een zonne-energie aangedreven kabelpontje dat telefonisch oproepbaar is. Zijn er geen wandelaars, dan stuurt het pontje zich automatisch naar het midden van de geul.


Wandelaars kunnen straks gebruik maken van het veer tussen eind april en eind oktober (tegelijk met de openingstijden van het Kleine Veer). In het winterhalfjaar wordt het voetveer verwijderd in verband met de dan verhoogde kans op overstroming van de uiterwaard.

28 september in bedrijf
Met het voetveer wordt het mogelijk om via het Voerman-struinpad, dat zaterdag 14 september officieel is geopend, een complete rondwandeling te maken in de Schellerwaard. Met het nieuwe voetveer kunnen wandelaars vanaf 28 september aan de andere kant van het gebied komen waardoor een rondwandeling van 4,5 kilometer mogelijk wordt door de uiterwaard en over de dijk.

 

2 REACTIES

  1. Geweldig mooi. Is de wandeling ook te maken met gids voor een groep van ca. 30 personen. Zo ja wat kost het. En kan dat op 26 aug. A.s, v.m.
    Truus busser

  2. Beste Truus,

    Jouw bericht is doorgestuurd naar Wim Eikelboom en hij zal contact met je opnemen.

    Redactie RTV Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in