60 variaties op Voerman te zien in de herfstvakantie

Zaterdag 4 september stond de IJsseldijk in Zwolle vol met (amateur)kunstenaars die hun variatie schilderde van het zicht dat de schilder Voerman op Hattem had. Emma Voerman, achterkleindochter van Voerman senior, was een van de kunstenaars en zij maakte tijdens het evenement haar allereerste schilderij. Het schilderij van Emma en de 59 andere schilderijen zijn in de herfstvakantie te zien in Hattem.

In de binnenstad is in etalages een kunstroute uitgezet die van zaterdag 16 oktober t/m zaterdag 30 oktober te zien is. De zestig schilders maakten ieder zijn of haar eigen verbeelding van het IJssellandschap in de geest van IJsselschilder Jan Voerman. Vincent Wolting legde het evenement vast op camera en ook deze foto’s zijn op de kunstroute te bewonderen. Initiatiefnemer van dit project Wim Eikelboom van Rivierverhalen.nl is verheugd dat deze 60 creaties nu voor een breed publiek te bewonderen zijn in Hattem.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Deel van expositie in Voerman Stadsmuseum Hattem
De meeste panelen zijn in de etalages te bewonderen. Daarnaast wordt een deel tentoongesteld in Voerman Stadsmuseum Hattem. Dit museum dankt zijn naam aan de kunstschilders Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. en belicht naast beeldende kunst ook de historie en archeologie van Hattem. Naast de interpretatie van de 60 deelnemers aan het project zijn in dit museum de prachtige IJsselgezichten van Voerman senior zelf te bezichtigen.

Bekijk hier de impressie van het dijkevenement van 4 september 2021.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in