Schildersevenement Voerman-variaties schilderen

In de uiterwaarden van de IJssel staat een opvallend spandoek met de oproep: Vijftig variaties Voerman. Het doek vestigt de aandacht op een schildersevenement op de IJsseldijk in Zwolle.

Zaterdag 4 september komt de IJssel-schilder Jan Voerman tot leven als vijftig mensen op de rivierdijk in Zwolle het landschap van de IJssel gaan schilderen. Onder het motto ‘Vijftig variaties Voerman’ wil de organisatie met minstens vijftig mensen tegelijkertijd hetzelfde landschap vastleggen op het doek, met het zicht op Hattem. Iedereen die zin heeft om te schilderen is welkom, jong en oud. De schilderijen worden naderhand tentoongesteld als vijftig eigentijdse verbeeldingen van het IJssellandschap.

Gratis workshop

Daniel Douglas – Foto: Tol_Foto_Hattem

Het schildersevenement is onderdeeel van de IJsselbiënnale en een initiatief van rivierliefhebber Wim Eikelboom, bekende van de podcast Rivierverhalen. De Zwolse kunstschilder Daniel Douglas is ambassadeur van het project. Hij geeft een gratis workshop aan de deelnemers over de basis-principes van een landschapsschilderij.

Aandacht voor waarde IJssellandschap
‘Met 50 Variaties Voerman vragen we aandacht voor de waarde van ‘t IJssellandschap. We moedigen hobbykunstenaars aan om mee te doen. Ze krijgen les in landschapsschilderen van Daniel Douglas. We willen laten zien dat de beleving van het landschap een grote variatie kent. Ieder beleeft op zijn of haar eigen manier de IJssel en dat wordt hopelijk zichtbaar in de schilderijen die worden gemaakt’, aldus Wim Eikelboom.

Het schildersevenement Vijftig Variaties Voerman is op zaterdagochtend 4 september op de IJsseldijk in Zwolle. Het schilderspaneel wordt beschikbaar gesteld door de organisatie. Voor een schildersezel en schildersspullen moet zelf worden gezorgd.

Zin om mee te doen of meer weten? Stuur een bericht naar voerman@rivierverhalen.nl

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in