Wanneer gebeuren de meeste verkeersongevallen?

Niemand hoopt er ooit mee te maken te krijgen, een verkeersongeval.

Met regelmatig (ernstig) gewonden of dodelijke afloop tot gevolg. Maar wanneer gebeuren de meeste verkeersongevallen? Hieronder meer informatie daarover. Via een website zoals 112 nieuws kun je het laatste nieuws in de gaten houden.

Ben je van de statistieken? Volgens data en statistieken zou je dan niet de weg op moeten gaan op een vrijdag in oktober, einde van de middag. De kans op een dodelijk ongeval is dan het grootst. Sowieso is de kans op een ongeluk aan het einde van het jaar veel groter. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat weggebruikers moeten wennen aan het vroegere donker en koudere/nattere weersomstandigheden. Uiteraard moet je je hier niet door tegen laten houden en er te allen tijde voor zorgen dat je goed en gefocust achter het stuur zit.

Dat er op vrijdagavond en zaterdagavond veel ernstige auto-ongelukken gebeuren, is niet zo vreemd, gezien het rijden met alcohol op na het stappen of buitengewone moeheid na het werk en dan toch in de auto stappen. Echter is dit ook een blikvanger en wake up call over de mogelijkheid dat er mensen zijn die ’s ochtends lachend de deur uit gingen naar werk en daarna nooit meer thuis zijn gekomen of in het ziekenhuis zijn beland.

Beïnvloeding aantal ongelukken

Er zijn enkele aspecten die van invloed kunnen zijn op de hoogte van het risico die je kunt lopen om betrokken te raken bij een verkeersongeval. Dit heeft onder andere te maken met veranderende weersomstandigheden, rijden in het donker, rijden in een file of de zon die erg laag op de weg staat, waardoor je verminderd zicht hebt.

Risicogroepen in het verkeer

Ook zijn er enkele groepen die deelnemen aan het verkeer die meer kans lopen om betrokken te raken bij een verkeersongeluk, denk hierbij aan voetgangers, fietsers of motorrijders. Voetgangers hebben uiteraard weinig bescherming als ze aangereden worden en ook voor fietsers en motorrijders geldt dat ze in het verkeer een stuk kwetsbaarder zijn. Auto’s beschikken vaak over een kooiconstructie, die de eerste bescherming biedt bij ongelukken. Echter bij een harde impact, is die kooiconstructie ook vaak niet voldoende. 112 meldingen in Gelderland zorgen ervoor dat je op de hoogte kan blijven van het laatste nieuws uit de regio, zowel van politie als van brandweer en ambulance. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in