‘Parkeerpuinhoop’ Hof van Blom houdt aan

Op het terrein van de voormalige IJsbaan zijn sinds kort negentien extra parkeerplaatsen ingericht. Deze zijn volgens de gemeente Hattem bedoeld om de parkeerdruk in de buurt  te verlichten. Mensen met auto’s parkeren echter nog steeds op de stoep van de Hof van Blom waardoor de overlast hier aanhoudt zodat bewoners klagen over de situatie.

Weinig doorgang voor voetgangers Hof van Blom

Lege parkeerplaats
Het is maandagochtend half elf. De trottoirs rond de Van Heemstraschool staan vol met geparkeerde auto’s. Ook op de parkeerplaats bij de Hof van Blom is geen plekje meer vrij. Voor voetgangers is er daardoor haast geen doorkomen aan. Op het onlangs door de gemeente aangelegde parkeerterrein is echter nog geen auto te bekennen.

Blik op de nieuwe parkeerplaatsen

Parkeerplek vindbaar?
De negentien geïmproviseerde extra parkeerplaatsen zijn bedoeld om ‘het parkeerprobleem te verminderen’ aldus de gemeente Hattem op haar website. Ook zouden er afspraken gemaakt zijn met ‘verschillende partijen’ over het lang parkeren. Desondanks weten automobilisten de nieuw aangelegde parkeerplaatsen blijkbaar niet te vinden.

‘Puinhoop’
‘Het is hier af en toe een puinhoop’, aldus een bewoner van de Hof van Blom die, zittend op haar rollator, voor de Hof van Blom wacht op een chauffeur. We vragen haar naar hoe zij de situatie ervaart: ‘Ik ben gelukkig nog mobiel, al is het met een hulpmiddel, maar dankzij de automobilisten voor wie de  parkeerplek blijkbaar een paar stappen te veraf ligt, is er meestal geen ruimte meer om over de stoep te lopen. Vooral doordeweeks staat het hier vaak vol auto’s. En rond de schooltijden is er soms helemaal geen doorkomen aan.’

Reactie gemeente
Wie zijn auto op de stoep plaatst pleegt hinderlijk en ook strafbaar parkeergedrag. Of hierop voldoende gehandhaafd wordt, is niet duidelijk. De gemeente Hattem laat weten later deze week met een reactie te komen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in