Gratis verkeerskennis opfrissen in Hattem

HATTTEM – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in samenwerking met de gemeente Hattem, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Hattem.

Nieuwe verkeerssituaties
In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen.

Langer veilig mobiel
In twee bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van de verkeersveiligheidsorganisatie bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor zij langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Coproductie
De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Hattem in opdracht van de provincie Gelderland. De lokatie van deze VVN Opfriscursus is: MFC De Marke, aan de Daendelsweg 2 in Hattem

–       1e bijeenkomst: donderdag 8 december 2022 van 9.30 – 11.30 uur

–       2e bijeenkomst: donderdag 15 december 2022 van 9.30 – 11.30 uur

Deelnemers worden op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter en is geen examen. Deelname is gratis en ook de buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mag meedoen.

Aanmelden en extra informatie
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN geïnteresseerden zich direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Hattem. Belangrijk is om in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer door te geven.

Meer informatie kan worden ingewonnen via: 088 – 524 89 20.

Deelnemers ontvangen 1 week voor aanvang van de VVN-Opfriscursus een bevestigingsbrief.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in