Kees van de Belt loves Hattem and Canada

Dat Nederland in mei 1945 kon worden bevrijd van de nazibezetting was niet in het minst te danken aan Canadese troepen. Tot aan de dag van vandaag bestaat er een nauwe band tussen de twee landen en in Nederland worden jaarlijks herdenkingsceremonies gehouden voor de duizenden Canadese soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Na de oorlog emigreerden veel Nederlanders naar Canada. Zo ook de familie van de Belt uit Hattem. Een aantal jaren geleden kon je in “Heemkunde” in een aantal delen het verhaal van deze familie in en na de oorlog lezen. Kees van de Belt bracht overigens in 2016 voor het laatst een bezoek aan zijn geboortestad Hattem, samen met zijn zoon en kleinzoon.

We love our Canada
Canadezen zijn er niet van gecharmeerd als ze worden vergeleken met Amerikanen. Hoewel ze natuurlijk het Noord-Amerikaanse continent met hun zuiderburen delen, zijn ze maar wat blij met de grens die de Amerikaanse ‘superioriteit’ buiten de deur houdt. ‘Dutch-Canadian’ Kees van de Belt (inmiddels 92 jaar oud) wees ons op een video die daar viraal gaat: ‘Up Here, In Canada’

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in