‘Heel Hattem vlagt’ | Bestel nu jouw Hattemse bevrijdingsvlag!

Op 18 april is het 77 jaar geleden dat Hattem door de Canadezen werd bevrijd. Geef aandacht aan die bijzondere dag door de vlag uit te hangen.

Op deze manier laten we zien dat we dankbaar zijn dat we in vrijheid mogen leven in de stad Hattem. Dit kan met onze nationale driekleur of de Canadese vlag, maar sinds een paar jaar is er een eigen Hattemse bevrijdingsvlag.

Bevrijdingsvlag
In deze Hattemse bevrijdingsvlag komen een aantal zaken duidelijk herkenbaar naar voren: het Canadese Maple Leaf blad, het Hattemse geel-blauw met de vijfbladige Mispelbloem, het schild uit het Hattemse wapen en de Nederlandse 3-kleur. De vlag kun je bestellen via shoppeninhattem.nl of bij Wijnkoperij Bloem.

“Heel Hattem vlagt op 18 april. Dat zou mooi zijn als eerbetoon aan onze vrijheid en bevrijding. Hang deze vlag ook uit op 5 mei, onze nationale bevrijdingsdag, of vlag deze hele periode.”

Bewust stilstaan
In 2020 ontwierp Johan van Dieren de Bevrijdingsvlag van Hattem. “Ik zag dat in een buurtgemeente een initiatief werd ontplooid waar inwoners een bevrijdingsvlag konden kopen. Ik dacht direct: dat zou voor Hattem ook mooi passen in de  ‘Heel Hattem vlagt’-actie met een eigen Hattemse bevrijdingsvlag. Doe je mee? Bewust stilstaan bij vrijheid is belangrijk, daar worden we zéker in deze tijd bewust van gemaakt!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in