Eigen doelpunt nekt sv Hatto-Heim

Zaterdag 2 maart, op een zonnige lentedag, stond de wedstrijd sv Hatto-Heim – IJVV op het programma. Twee ploegen die dicht bij elkaar staan, met een verschil van twee punten.
De eerste kans in de wedstrijd was er voor IJVV. Het was Mano Dokter die zijn schot geblokt zag worden door de verdediging van Hatto-Heim. Daarna was het een gelijkwaardige wedstrijd tussen twee ploegen die echt voor de overwinning gingen spelen. Nick Wagterveld van IJVV schoot van afstand hard op het doel, maar keeper Mensink bracht redding met zijn vuisten.

Blessure
In de 17e minuut een ongelukkige blessure voor middenvelder Rowan Mensink, die in een onschuldig duel een enkelblessure opliep. Gezien hoe snel zijn enkel dik werd, kan het mogelijk wel een paar weken duren voordat hij weer fit is om te spelen.
Een paar minuten later was er een grote kans voor Damian Halfwerk, maar ook hier werd er op tijd ingegrepen door de verdediging van IJVV. IJVV kreeg hierna een 100% kans, het was Job van den Berg die Jorick Mensink uitspeelde, maar hij schoot te zacht in het lege doel. Noah Brommer kon nog net voor de lijn de bal wegspelen.

Slordig
De tweede helft was net in gang gebracht of Elnathan van Dijk kreeg een kans, maar keeper Roy van Dijk redde ten koste van een corner. De IJsselmuidenaren kwamen er daarna gevaarlijk uit met een snelle counter, maar de bal ging hoog over. Hatto-Heim ging slordig met de bal om en kon deze moeilijk in de ploeg houden. De tweede bal was vaak voor de gasten.
Hatto-Heim kreeg een vrije trap op een kansrijke positie, maar de vrije bal van Robin van der Ziel ging net over de lat. Hierna volgde uit een corner een scrimmage voor het doel van IJVV, Jesse Winkelaar kwam net een teenlengte te kort om doeltreffend uit te halen.

Een kwartier voor het einde kwam er van IJVV een voorzet vanaf rechts, deze kwam in de voeten bij Nick Wagteveld, die op de paal schoot. De bal kwam daarna onfortuinlijk tegen de rug van de keeper Mensink en rolde in de goal. Het was voor Hatto-Heim erg zuur om zo op een achterstand te komen, dat was gezien het wedstrijdbeeld absoluut niet terecht.
Jan-Peter Jonkman wisselde hierna drie spelers om zo meer druk te kunnen zetten op IJVV en achterin ging de thuisclub één op één spelen.
IJVV verdedigde met man en macht en waren levensgevaarlijk op de snelle uitbraken.
Hatto-Heim redde het niet en de goed leidende scheidsrechter Fledderus uit Zwolle floot in de 94e minuut voor het einde.

Loodzwaar
Zo mooi als de overwinning vorige week was, zo zuur was deze nederlaag voor de geel/blauwen.
Volgende week staat er voor Hatto-Heim weer een loodzware wedstrijd op het programma, dan gaat de formatie op bezoek bij koploper Hierden die vandaag met 0-1 won van ZZVV.

Foto en verslag: Gradus Dijkman