Sterk Nunspeet legt Hatto-Heim over de knie

Afgelopen zaterdag moest sv Hatto-Heim aantreden tegen vv Nunspeet. Hatto-Heim wist wat er te doen stond om mee te kunnen blijven doen voor directe handhaving. Helaas liep het anders af dan gewenst. Na een ruststand van 0-2, gingen de gasten uit Nunspeet met een 1-5 overwinning weg.
Hatto-Heim had een complete off-day en werd op alle fronten geklopt door een gretig Nunspeet. Hattem maakte een nonchalante indruk en dat was erg zonde, want in deze fase van de competitie zijn de punten heel erg hard nodig.

Het was even passen en meten, want Hatto Heim moest het stellen zonder drie basisspelers. Nunspeet had daar geen boodschap aan en zette vanaf het begin hoog druk en daarmee hadden de Hattoheimers veel moeite. Met een hoog baltempo probeerden ze Hatto-Heim van zich af te schudden.
In de dertiende minuut was het raak voor de gasten, Asse Visscher scoorde de 0-1. Na een voorzet in het doelgebied wist hij met een lobje Jorick Mensink te verschalkten. Tien minuten later verdubbelde de gasten de score. Een snelle uitbraak van Jonathan van ’t Hof, die een paar spelers van Hatto-Heim kinderlijk eenvoudig aan de kant zette, schoot na een solo van eigen helft knap raak en zette daarmee de 0-2 op het scorebord.
Hatto-Heim probeerde van alles, maar inzetten van Robin van der Ziel, Ward Willemsen en Elnathan van Dijk werden geblokkeerd door de sterke verdediging van Nunspeet.

Knappe redding Mensink
Het bleef opletten achterin, want Nunspeet kwam in de omschakeling razendsnel voor het doel van Jorick Mensink. Een knappe redding van Jorick Mensink behoedde Hatto-Heim voor een 0-3 achterstand, met een knappe reflex ramde hij de bal uit het doel.
Hatto-Heim bleef proberen om mee te doen in de wedstrijd, maar moest het fysiek afleggen tegen de verdedigers van Nunspeet.

De tweede helft kwam Hatto-Heim goed uit de kleedkamer en zette Nunspeet onder druk.
Binnen twee minuten kregen de geelblauwen twee corners, maar door goed ingrijpen voorkwam keeper Jardi Niebeek een tegentreffer.
Hierna liep de score snel op voor Nunspeet. De oudste en slimste speler van het veld, Adi Draganovic speelde tot tweemaal toe Jorick Mensink uit en een verdediger en scoorde de 0-3. Zes minuten later stond het 0-4 door het tweede doelpunt van Asse Visscher. Eén minuut later lag de 0-5 ook al in het doel door een hard schot van Noah Mulder.

Van de ‘nul’ af
Hatto-Heim was het helemaal kwijt en bood geen weerstand meer tegen een strijdlustig Nunspeet. Toch wist Hatto-Heim uiteindelijk nog van de ‘nul’ af te komen. Bram Neuteboom ging met de bal aan de haal, hij speelde twee man uit en liet keeper Jardi Niebeek kansloos en tekenende daarmee aan voor de 1-5.
Na zes minuten blessuretijd blies de goed leidende scheidsrechter Jarno Schoonhoven voor het einde van de wedstrijd.

Orde op zaken vereist
Al met al is dit een harde klap voor Hatto-Heim en het zal even tijd kosten om te verwerken. Hopelijk loopt de ziekenboeg gauw leeg en is de selectie weer op volle oorlogssterkte, maar dat is geen excuus voor het vertoonde spel deze middag.
Het is te hopen dat de staf en het team samen orde op zaken stellen en er tijdens de komende wedstrijden alles uithalen, anders wordt het lastig om handhaving te bewerkstelligen Tegen Nunspeet kwam Hatto-Heim op alle fronten te kort om er een echte wedstrijd van te maken.

Volgende week volgt een zware opgave met de uitwedstrijd tegen nummer twee uit Lelystad, Unicum. Zij wonnen vandaag met ruime cijfers (0-4) van ZZVV uit Zuidwolde.

Foto en verslag: Gradus Dijkman

Afgelopen zaterdag moest Hatto-Heim aantreden tegen vv Nunspeet.
Hatto-Heim wist wat hun te doen stond om mee te blijven doen voor directe handhaving. Helaas liep het anders af dan gewenst. Na een ruststand van 0-2, gingen de gasten uit Nunspeet met een 1-5 overwinning weg.
Hatto-Heim had een complete off-day en werd op alle fronten geklopt door een gretig Nunspeet.
sv Hatto-Heim maakte een nonchalante indruk en dat was erg zonde, want in deze fase van de competitie zijn de punten heel erg hard nodig.

Het was even passen en meten, want Hatto Heim moest het stellen zonder drie basisspelers.
Nunspeet had daar geen boodschap aan en zette vanaf het begin hoog druk en daarmee hadden de Hattoheimers veel moeite.
Met een hoog baltempo probeerden ze Hatto-Heim van zich af te schudden.
In de 13e minuut was het raak voor de gasten, Asse Visscher scoorde de 0-1.
Na een voorzet in het doelgebied wist hij met een lobje Jorick Mensink te verschalkten.
Tien minuten later verdubbelde de gasten de score.
Een snelle uitbraak van Jonathan van ’t Hof, die een paar spelers van Hatto-Heim kinderlijk eenvoudig aan de kant zette schoot na een solo van eigen helft knap raak en zette daarmee de 0-2 op het scorebord.
Hatto-Heim probeerde van alles, maar inzetten van Robin van der Ziel , Ward Willemsen en Elnathan van Dijk werden geblokkeerd door de sterke verdediging van Nunspeet.
Het bleef opletten achterin, want Nunspeet kwam in de omschakeling razendsnel voor het doel van Jorick Mensink.
Een knappe redding van Jorick Mensink behoedde Hatto-Heim voor een 0-3 achterstand, met een knappe reflex ramde hij de bal uit het doel.
Hatto-Heim bleef wel proberen mee te doen in de wedstrijd, maar moest het fysiek afleggen tegen de verdedigers van Nunspeet.

Hierna liep de score snel op voor Nunspeet.
De oudste en slimste speler van het veld, Adi Draganovic speelde tot tweemaal toe Jorick Mensink uit en een verdediger en scoorde de 0-3.
Zes minuten later stond het 0-4 door het tweede doelpunt van Asse Visscher.
Eén minuut later lag de 0-5 ook al in het doel door een hard schot van Noah Mulder.
Hatto-Heim was het helemaal kwijt en bood geen weerstand meer tegen een strijdlustig Nunspeet.
Al met al is dit een harde klap voor Hatto-Heim en het zal even tijd kosten om te verwerken.
Het is te hopen dat de ziekenboeg gauw leeg loopt en de selectie weer op volle oorlogssterkte is, maar dat is geen excuus voor het vertoonde spel deze middag.
Het is te hopen dat de staf en het team samen orde op zaken stellen en er alles uithalen de komende wedstrijden, anders wordt het lastig om handhaving te bewerkstelligen
Tegen Nunspeet kwam Hatto-Heim op alle fronten te kort om er een echte wedstrijd van te maken.

Volgende week volgt een zware opgave met de uitwedstrijd tegen nummer twee Unicum uit Lelystad.
Zij wonnen vandaag met ruime cijfers (0-4) van ZZVV uit Zuidwolde.