De Tweede Kamerverkiezingen in Hattem

Ook in deze coronatijd zorgt de gemeente Hattem ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Uiterlijk op woensdag 3 maart ontvangt u de stempas thuis.

Met die stempas en een geldig identiteitsbewijs kunt u op woensdag 17 maart uw stem uitbrengen in een stembureau. In het stembureau gelden, net als overal, coronamaatregelen.

Gezondheidscheck
Doe vooraf de gezondheidscheck. Deze ontvangt u bij uw stempas. Heeft u klachten? Kom dan niet naar het stembureau en machtig iemand om voor u uw stem uit te brengen.

Kom langs als het niet zo druk is
Kom stemmen buiten de piekmomenten. Zo voorkomen we drukte in en rondom het stembureau. In Hattem is het normaal gesproken druk in de vroege ochtend en vanaf 18.00 uur tot aan sluitingstijd van de stembureau. Bent u thuis aan het werk? Maak dan in de loop van de ochtend of middag een ommetje voor een frisse neus en ga gelijk even langs een stembureau bij u in de buurt.

Kijk op www.hattem.nl/verkiezingen of op www.waarismijnstemlokaal.nl waar de stembureaus in Hattem zijn. Ook zendt RTV Hattem vanaf vrijdag 5 maart een informatief filmpje uit over hoe kiezers in Hattem kunnen stemmen.

  • Behoort u vanwege corona tot een risicogroep of bent u niet in de gelegenheid om op 17 maart naar een stembureau te gaan? Kom dan op maandag 15 en dinsdag 16 maart naar het stembureau in het stadhuis.
    Let op: alleen het stembureau in het stadhuis is deze dagen geopend.
  • Kiezers van 70 jaar of ouder kunnen ook per brief stemmen. De briefstem kan per post worden verstuurd of worden afgegeven bij het afgiftepunt in het stadhuis.
  • Kunt u zelf niet komen stemmen in het stemlokaal, doordat u coronaklachten hebt? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Kijk op de achterkant van je stempas hoe u dit kunt doen.

Stempas kwijt of niet ontvangen?
Vraag zo snel mogelijk een nieuwe aan bij de gemeente. Dat kun je schriftelijk of mondeling doen tot uiterlijk vrijdag 12 maart, 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.elkestemtelt.nl of www.hattem.nl/verkiezingen.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in