Rik en Aimée mogen naar Portugal met hun acrogym act

Hattemer Rik van Selling en Aimée Tent vormen samen een mixedpair in de acrogym. Sinds 2021 zijn ze samen ook een wedstrijdteam, en met succes! Ze hebben zich zelfs weten te plaatsen voor de World Cup in Portugal. Ze mogen in maart van dit jaar voor Nederland uitkomen in de categorie mixedpair A-senioren op het toernooi in Maia (Portugal). Hier zal door deelnemers op het hoogste niveau acrogym uit vele landen worden gestreden om de wereldtitel voor 2023.

Visie op de sport
Rik en Aimée vertellen zelf over hun deelname en visie op de sport het volgende “We zijn onwijs trots dat we een plekje in TeamNL hebben weten te veroveren. In 2021 hebben we ons debuut als wedstrijdteam gemaakt. We vormen een unieke combinatie als team, omdat we beide volwassen zijn en een duidelijke visie hebben over het trainen op topsport niveau. Wij maken ons hard voor een topsport klimaat waarin je als sporter ook nog een mens mag zijn. Met deze visie in ons achterhoofd hebben we onze sport weten te combineren met een ‘normaal’ leven. Dat heeft geloond, want het ticket voor de World Cup is binnen!

Crowdfunding
Omdat acrogym (nog) geen olympische sport zullen ze alle kosten zelf moeten betalen. “De kosten voor de reis, het verblijf, deelname, trainingen en de kosten voor trainers en juryleden zijn voor onze rekening. De deelname aan de Worldcup wordt hoe dan ook fantastisch, maar een beetje minder zorgen om het financiële gedeelte zou zo fijn zijn!“. Daarom is er een crowdfundingscampagne opgezet. Wil je ook bijdragen leveren, ga dan naar de crowdfunding pagina en doneer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in