Rik van Selling Nederlands Kampioen Acrogym 2023

In het weekend van 23 tot en met 25 juni 2023 vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor de gymnastische sporten plaats in Ahoy Rotterdam. Enkel topsport teams mochten hun routines presenteren in de Arena van het Sportpaleis Ahoy. Zo mochten ook het acrobatische duo Rik van Selling (26) uit Hattem en Aimée Tent (25) uit Meppel van Showciety Acrobatics hun routines presenteren. Na een mooie eerste wedstrijddag maakten ze zich op voor de finales op zondag 25 juni 2023.

Spectaculaire finale
Met een spectaculaire finale oefening en een topscore van 27.160 sleepten Rik en Aimée het goud in de wacht in de categorie mixpaar Senioren en daarmee ook de titel ‘Nederlands Kampioen 2023’. Een extra emotioneel moment, omdat deze twee topsporters na jaren topsporten afscheid nemen van de wedstrijdsport. Voor Rik is dit de 10e Nationale titel, daarnaast behaalde hij met verschillende partners internationale successen, waarvan een 2e plaats (2011) en een 5e plaats (2013) op Europese Kampioenschappen en een 6e plaats op de Wereld Kampioenschappen in 2012.

Foto: Pettrik Kafoe

Nieuwe carrière als showduo
Rik en Aimée stonden in maart 2023 namens TeamNL op de WorldCup in Portugal en behaalden daar een 5e plaats in de finale. Ze wisten zich op het Nederlands Kampioenschap definitief te kwalificeren voor het EK in oktober 2023, maar helaas moeten ze die kans laten gaan om plaats te maken voor nieuwe carrière kansen. Ze maken zich op voor hun nieuwe carrière als showduo. Al met al was het een geslaagd weekend voor dit acrobatische duo en kijken ze terug op een fantastische topsport carrière.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in