Wij zijn op 4 mei twee minuten stil in Hattem….jullie ook?

In Hattem wordt dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, géén grote herdenking in de kerk en op de Markt georganiseerd. In plaats daarvan kun je op dinsdag 4 mei vanaf 19.00 uur op RTV Hattem en via www.rtvhattem.nl de Hattemse herdenking bekijken.

Programma herdenking op tv en online
Alle onderdelen van de herdenking, inclusief de kransleggingen, zijn van tevoren opgenomen en gemonteerd tot een mooi geheel. Op het programma staan een toespraak van burgemeester Marleen Sanderse, een persoonlijk verhaal van veteraan Arend van Wijk en Henk Nagelhout vertelt het indrukwekkende verhaal van zijn vader, die de Tweede Wereldoorlog in Hattem heeft meegemaakt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marten van der Worp op piano en zangeres Annet Lammers. Elzo Luikens begeleidt de herdenking op het orgel.

Geen herdenking op de Markt
Er is geen herdenking op de Markt. Wel worden om 19.55 uur de klokken geluid, wordt de Taptoe gespeeld door een muzikant van Ontwaakt en wordt om 20.00 uur twee minuten stilte aangehouden. Na het moment van stilte wordt door twee muzikanten het Wilhelmus gespeeld. Er wordt dit jaar geen Requiem uitgevoerd.

Herdenken in Hattem
Het college, de gemeenteraad, het 4 en 5 mei comité en de veteranen van Hattem hebben samen een kort filmpje gemaakt over herdenken in Hattem en een oproep om op 4 mei de herdenking te kijken op tv of online via RTV Hattem.

Op dinsdag 4 mei 2021 zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituati

Datum evenement: 04-05-2021