Hattemer Jan van Gelder deelnemer aan Birds On Wheels

Het handbiketeam van De Vogellanden.

Jan van Gelder uit Hattem is in training voor een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk. Hij maakt, samen met 5 andere deelnemers, deel uit van het Handbiketeam van revalidatiecentrum De Vogellanden uit Zwolle.

Revalidatie
Jan heeft een gedeeltelijke dwarslaesie en heeft recent een drie-en-halfjarig revalidatietraject in De Vogellanden afgesloten. Tijdens het revalideren heeft hij handbiken als hobby ontdekt. Nu traint hij, als ultieme sportieve uitdaging en als afsluiting van de revalidatieperiode, in het handbiketeam van De Vogellanden voor de HandBikeBattle in Oostenrijk op donderdag 13 juni a.s. In deze sportieve wedstrijd strijden diverse handbiketeams van revalidatiecentra tegen elkaar.

Het handbiketeam van De Vogellanden.

Uitdaging
Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Deze klim van 20 km is een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. De zes handbikers van De Vogellanden zijn al volop in training en regelmatig met hun buddy’s in Hattem en omgeving te zien. Met name de Burgemeester Honcooplaan is een favoriete locatie vanwege de helling.

Sponsorgeld
Jan van Gelder is heel enthousiast over zijn deelname, maar realiseert zich ook dat het een meer dan pittige uitdaging voor hem is. Aan de deelname zijn ook kosten voor hem verbonden zoals reis- en verblijfkosten, materiaal en kleding. Mensen die Jan willen sponsoren kunnen een bijdrage overmaken op zijn rekening NL27INGB0681635800.

Interview Hattem Actueel
Op 18 mei was Jan van Gelder te gast in Hattem Actueel. Zijn interview waarin hij vertelt over zijn deelname aan de HandBikeBattle is hier terug te luisteren.

 

Datum evenement: 13-06-2019