Feestelijke opening Voerman Stadsmuseum Hattem

Nadat het Voerman Stadsmuseum Hattem eind maart afscheid heeft genomen van het werk van Daniel Douglas en het Beeldhouwergilde Hattem, begint het museum met het opbouwen van de nieuwe tentoonstelling. Omdat het Voerman Stadsmuseum Hattem in 2024 maar liefst 75 jaar bestaat, pakt het museum uit met een speciale jubileumexpositie rond Jan Voerman senior.
De feestelijke opening staat gepland op vrijdag 26 april. Actuele ontwikkelingen zijn te volgen via de website van het museum.

Voor deze expositie reserveert het museum de volledige bovenverdieping. Hier komen Jan Voerman senior-werken uit eigen collectie, aangevuld met werk van Voerman senior dat afkomstig is van de familie Van den Noort. Voor deze speciale expositie verhuist het werk van Jan Voerman junior voorlopig naar de benedenverdieping. ‘Junior’ zal te zien zijn in de zaal en de naastgelegen gang, waar nu de kunst van senior hangt.

Paar dagen dicht
Het ombouwen van hetย  museum betekent een grote operatie. Van dinsdag 2 april t/m vrijdag 5 april is het museum dicht. Zaterdag 6 april zijn wij wel weer open. Dan is de Voerman junior-collectie beneden ingericht, maar de nieuwe tentoonstelling rond Jan Voerman senior zal nog niet gereed zijn. De planning is om 12 april alles ’toonbaar’ te hebben.

Datum evenement: 26-04-2024