Meester- en juffendag op de Van Heemstra: ‘Een feestelijke ‘foute’ dag!’

Op de meester- en juffendag viert de Van Heemstraschool alle verjaardagen van de leerkrachten op een dag, dit jaar op 29 mei: ‘Op deze manier maken we er een ieder jaar een feestelijke dag waarbij we de dag een thema geven. Deze dag stond in het teken van FOUT. Zowel de leerkrachten, leerlingen en ouders die meewerkten aan deze dag waren ‘fout’ gekleed.
We startten de dag met alle kinderen op het plein waarbij de leerkrachten op een ludieke manier naar buiten kwamen. Vervolgens gingen alle leerlingen naar hun eigen klas en krijgen de leerkrachten cadeautjes om vervolgens tot aan de pauze spelletjes in de klas te doen. Ook kregen de kinderen een waterijsje als fout ontbijt. Kinderen hadden wel allemaal al thuis ontbeten.
Samen op vossenjacht
Na de pauze was er een vossenjacht waarbij er gezocht moest worden naar vossen (ouders) die fout gekleed waren. De kinderen gingen in groepjes door de binnenstad waarbij de groep 8-leerlingen verantwoordelijk waren voor de jongere kinderen uit de andere groepen. Geheel volgens ons Daltonprincipe van ‘Samenwerking tussen jong en oud en Verantwoordelijkheid nemen’. Leuk om te zien hoe zorgvuldig de groep 8-ers hun taak nemen en zorgzaam zijn.
Wel liepen overal in de binnenstad leerkrachten om controle te houden over het geheel.
Fout snoepen en mooi-maken
Tot slot een ‘foute salon’ met popcorn, suikerspin en de mogelijkheid je nagels met glitters en felle kleuren te laten lakken of je haren van een mooi kleurtje te laten voorzien, helemaal klaar voor een ‘foute foto’.
Voordeel van een gezamenlijke verjaardag is dat je het qua organisatie wat grootser aan kunt pakken dan wanneer iedere leerkracht apart zijn feestje houdt. Dat liet deze dag weer zien.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in