Nieuwe reeks en vrijblijvende kijkles bij het Textiellab Heerde

Het Textiellab in Heerde start binnenkort weer met een nieuwe reeks. Bij het Textiellab komen vrouwen van verschillende nationaliteiten samen om elkaar te ontmoeten, werken en te leren onder leiding van docent Herma de Ruiter. De focus ligt op het gebruikmaken van verschillende technieken. Daarnaast is ook de ontmoeting én spelen met taal een belangrijk onderdeel, met hulp van een vrijwilliger van Taalpunt. Op dinsdagochtend 7 februari tussen 9.30 en 11.00 uur kun je vrijblijvend komen kijken en kennismaken bij Textiellab in Heerde.

Nieuwe reeks
In de tweede reeks die start in maart worden technieken geleerd waaronder het werken met een naaimachine. De nieuwe reeks gratis lessen van textiellab begint weer op dinsdagochtend 7 maart. Voor de koffie of thee betaal je €1,- per les. Met de naaimachine leert men basistechnieken en de mogelijkheden van verschillende soorten (sier)garens. Maar niet alles hoeft met de naaimachine. Met de hand gaat worden er verschillende borduursteken ontdekt en nieuwe mogelijkheden van verschillende borduur garens. ‘We gaan verschillende objecten maken zoals een tas, een kussen of een boekomslag. ‘Je kunt wat je leert ook gebruiken om bestaande kleding een make-over te geven. Een vlek op je bloes, een gat in je trui, met een beetje fantasie maak je er een eyecatcher van in plaats van een probleem.’ vertelt Herma.

Wil je meedoen?
Op dinsdagochtend 7 februari tussen 9.30 en 11.00 kun je vrijblijvend komen kijken en kennismaken. Het textiellab zelf begint weer vanaf dinsdagochtend 7 maart op dezelfde tijden. Dit is mogelijk gemaakt door de gemeente Heerde in samenwerking met Cultuurplein. Inschrijven hiervoor gaat via de website www.cultuurpleinnoordveluwe.nl. Wil je op 7 februari komen kijken is het fijn als je jezelf even aanmeldt via info@cultuurpleinnoordveluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in