4 mei herdenking in Hattem; samen herdenken via RTV Hattem

Kijk hier terug naar de herdenking op 4 mei in Hattem.


In Hattem wordt dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, géén grote herdenking in de kerk en op de Markt georganiseerd. In plaats daarvan kun je op dinsdag 4 mei vanaf 19.00 uur bij RTV Hattem kijken en luisteren naar de Hattemse herdenking.
(tekst gaat verder na de video)

Programma herdenking op radio, tv en online
Alle onderdelen van de herdenking, inclusief de kransleggingen, zijn van tevoren opgenomen en gemonteerd tot een mooi geheel. Op het programma staan een toespraak van burgemeester Marleen Sanderse, een persoonlijk verhaal van veteraan Arend van Wijk en Henk Nagelhout vertelt het indrukwekkende verhaal van zijn vader, die de Tweede Wereldoorlog in Hattem heeft meegemaakt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marten van der Worp op piano en zangeres Annet Lammers. Elzo Luikens begeleidt de herdenking op het orgel.

Geen herdenking op de Markt
Er is geen herdenking op de Markt. Wel worden om 19.55 uur de klokken geluid, wordt de Taptoe gespeeld door een muzikant van Ontwaakt en wordt om 20.00 uur twee minuten stilte aangehouden. Na het moment van stilte wordt door twee muzikanten het Wilhelmus gespeeld. Er wordt dit jaar geen Requiem uitgevoerd.

Herdenken
Op dinsdag 4 mei 2021 zijn we in Nederland om 20.00 uur twee minuten stil. Dan worden Nederlandse burgers en militairen herdacht die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in