Praat mee over Hattem op de Inloopavond Omgevingsvisie

De gemeente Hattem organiseert een inloopavond over de identiteit en toekomst van Hattem. “Hoe zorgen we ervoor dat Hattem haar eigen identiteit behoudt én toekomstbestendig is?” Daarover gaat ze op donderdag 13 februari met de Hattemers in gesprek.

Hattem is een geweldige stad. Het is hier mooi wonen, de natuur is prachtig, mensen kijken naar elkaar om. Er zijn goede voorzieningen en er is volop werk. De gemeente Hattem wil dit zo houden en zelfs verbeteren: “daarom denken we graag met u na over het Hattem van nu en hoe de toekomst eruit kan zien.”

In gesprek
Wat is de identiteit van Hattem? Wat zijn de kwaliteiten van onze Hanzestad? De gemeente Hattem heeft een eerste opzet gemaakt voor de identiteit en koers voor de toekomst en wil dit graag delen met de Hattemers. “Maar dat niet alleen, graag willen we met u in gesprek daarover tijdens de inloopavond op 13 februari.”

Omgevingsvisie
Jouw inbreng wordt gebruikt voor de Omgevingsvisie Hattem. Dat is het plan waarin de gemeente haar ambities en koers voor heel Hattem vastlegt. “Omdat Hattem van ons allemaal is, doen wij dat graag met u. De Omgevingsvisie is een visie waar iedereen iets van kan vinden en waar we dit jaar – op verschillende momenten – samen aan gaan werken. Een visie voor én door Hattem”, aldus de gemeente.

We zijn al op weg
Hattem is namelijk nooit af. Van een nieuwe woonwijk, plannen voor een woonzorgzone en het veranderen van een bedrijventerrein naar woningbouw, tot onderhoud aan wegen en openbaar groen. Maar ook: hoe organiseren we de zorg, kan iedereen wonen in Hattem, hoe vergroten we de betrokkenheid bij het verenigingsleven en hoe veilig is uw buurt? Er wordt altijd aan Hattem gewerkt. Ook de wereld om ons heen verandert continu. Het klimaat verandert. Er is grote schaarste op de huizenmarkt, we zitten in een energie-omslag en de landbouw staat onder druk. Allemaal ontwikkelingen die van invloed zijn op de toekomst van Hattem.

Inloopavond
Datum: 13 februari
Locatie: Stadhuis
Tijd: 17:30 – 20:30 uur – inloopbijeenkomst met thematafels.
18:15 en 19:15 uur – twee keer een korte uitleg over de omgevingsvisie en de uitdagingen waar Hattem mee te maken heeft.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte Schuiling via CharlotteSchuiling@hattem.nl. Je kunt hier meer lezen over de omgevingsvisie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in