Gemeenteraad stemt met kleinst mogelijke meerderheid in met voorbereidingskrediet IKC

Maandagavond is tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Hattem gestemd over het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor de bouw van een IKC (Integraal Kind Centrum) in de woon-zorg-zone.

De fracties van de PvdA, D66 en VVD stelden kritische vragen waarop met name de PvdA van mening was dat niet alle vragen naar bevrediging zijn beantwoord. In de overeenkomst bouwheerschap is namelijk een post van 25.000 voor onvoorzien opgenomen, zonder dat duidelijk is wat daaronder valt.

De kennis van nu
Veelvuldig werd gesproken over het begrip de kennis van nu. Die kennis is onduidelijk betoogde de PvdA en VVD aangezien we nu in een onzekere tijd leven vanwege het corona-virus en we niet weten welke gevolgen dit op termijn kan hebben voor de inrichting van scholen.

Wethouder Hospers betoogde dat alle informatie beschikbaar is en dat alles al uitgebreid is besproken in de laatste commissievergadering en wilde niet in herhaling treden. Hij werd daarin gesteund door de voorzitter, burgemeester Van Asseldonk. Hij is trots dat de besluiten met de kennis van nu is genomen, omdat dat aangeeft dat het een actueel besluit is.

De fractie van de CDA was vol lof over de eigen wethouder en de CU was ook positief en vindt dat het onderwijs de specialist is om te bepalen hoe een school eruit moet zien.

Bij stemming gaven zowel de PvdA, D66 en VVD een stemverklaring en stemden tegen. CU en CDA waren voor, waarmee het wetsvoorstel met zo klein mogelijk meerderheid is aangenomen.

Luister raadsvergadering terug

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in