Alice van der Sluis en Monique Eshuis exposeren in Hattem bij ZP&co

Monique Eshuis en Alice van der Sluis exposeren tot 1 juli bij ZP&co in Hattem. Beiden zijn lid van het Kunstgilde Hattem, dat elke drie maanden een nieuwe expositie inricht in het pand aan de Koestraat 2.

Creëren
Monique: “Vele jaren reportage-fotografie, in het toen nog analoge tijdperk, hebben mij uiteindelijk gebracht bij het wonder van de digitale fotografie. Het was wel even omschakelen, maar dat is mede via de Fotovakschool en het volgen van diverse workshops en trainingen goed gelukt. Het bracht een geheel nieuwe en creatieve ontwikkeling bij mij op gang. Ooit was fotograferen voor mij ‘registreren’ maar nu ‘creëren’ geworden.”

Schilder
Eshuis vergelijkt haar werkwijze deels met dat wat een schilder doet. “Ik zie een beeld, interpreteer dat en creëer daar vervolgens weer een beeld van, net zoals een schilder dat doet met zijn of haar penseel.” Belangrijke inspiratiebronnen voor deze Hattemse art-photographer zijn Stephanie Jansen van Storing AUB en de Amsterdamse kunstenares Daniëlle Kwaaitaal . “En ook het Kunstgilde Hattem is met zijn diversiteit aan disciplines een waardevolle inspiratiebron voor mij”, benadrukt Monique Eshuis.

Bronzen beelden
Alice van der Sluis is al meer dan vijftien jaar actief als beeldhouwster. Zij heeft meerdere jaren les gehad in het werken met diverse steensoorten en heeft zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het maken van bronzen beelden. “Ik werk vaak in opdracht. Meestal is dat gerelateerd aan een gebeurtenis, zoals een huwelijk of overlijden, of bijvoorbeeld een gedicht.” Bij ZP&co is onder meer een bronzen beeld te zien dat de Hattemse kunstenares maakte in het kader van een samenwerkingsproject over het thema Het Zonnelied van Franciscus van Assisi.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in