Burgemeester Sanderse adviseert Hattemers voorzichtig te zijn

De gemeente Hattem meldt dat er een forse stijging in het aantal Corona-besmettingen in Hattem is. Met name op een basisschool. Burgemeester Sanderse adviseert, in overleg met de GGD, de inwoners van Hattem extra voorzichtig te zijn.

Sanderse roept de Hattemers op zich te houden aan de maatregelen en voorzichtig te blijven in onderlinge contacten. “Dit klinkt vreemd na de gisteren aangekondigde versoepelingen, maar in Hattem moeten we nu samen extra alert blijven,” aldus de gemeente.
Bekijk de video, tekst gaat daarna verder

School gesloten
Meerdere leerlingen en teamleden van De Zaaier zijn besmet en de school heeft direct maatregelen genomen. Het besluit is genomen in overleg met het MT van de Zaaier, het bestuur van Florion en de Medezeggenschapsraad van de school. “We menen deze stap nu te moeten zetten aangezien er ook broertjes en zusjes zijn van kinderen in andere groepen. Door nu te sluiten willen we voorkomen dat de olievlek zich uitbreidt”, aldus de school. De Zaaier beseft dat dit een grote impact heeft op de gezinnen aangezien ook geen noodopvang kan worden geboden. “Toch vinden we deze stap nu van belang om grotere impact te voorkomen.”

Leerlingen van groep 8 beleefden al een spannende week: zij zitten immers midden in hun eindcito. Zij morgen naar school komen om de laatste cito-onderdelen te maken. “Dit betekent dat de leerlingen niet op een later tijdstip nog een deel moeten overmaken. Iets dat op de leerlingen een grote impact zal hebben.” Uitgangspunten zijn wel dat de leerlingen geen broertje of zusje in één van de getroffen groepen hebben of dat er van dat broertje of zusje een negatieve testuitslag binnen is.

De sluiting van de school betekent overigens niet dat de meivakantie al is begonnen voor de kinderen: op donderdag en vrijdag staat thuisonderwijs gepland. De Koningsspelen kunnen door dit besluit geen doorgang vinden. “We gaan hier natuurlijk een goed alternatief voor bedenken!”

Bron: Twitter – Gemeente Hattem en De Hattemer

Coronadashboard | Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in