22 burgemeesters uiten zorgen over coronamaatregelen voor ondernemers

De 22 burgemeesters van de VNOG (waaronder Marleen Sanderse van de gemeente Hattem) uiten in een brief aan het veiligheidsberaad en de VNG hun zorgen over de gevolgen van de coronamaatregelen voor ondernemers en vragen om ruimte voor deze groep.

“De 22 burgemeesters van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vragen u collectief en dringend het onderstaande signaal af te geven richting het kabinet, zodat u onze zorgen kunt uiten en het kabinet deze kan meenemen in de te nemen afweging van 14 januari 2022.”

“Voorop gesteld: we zijn ervan doordrongen dat de dreiging van de Omikronvariant nog volop aanwezig is. Ook zijn we ervan doordrongen dat de druk op de zorg immens is. Dus dat er maatregelen nodig zijn om dat om te buigen, dat staat buiten twijfel. Tegelijkertijd is het besef er ook steeds meer dat corona waarschijnlijk nog een hele poos onder ons zal zijn. Dat betekent dat we als samenleving integraal moeten zoeken naar structurele manieren om dit in te bedden in ons leven en werken.”

Zie ook het bericht Zaterdag gaan in Hattem de winkels collectief open op onze website.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in