Nieuwe Expositie in het Anton Pieck Museum

Op zaterdag 1 april opent in het Anton Pieck Museum een nieuwe tentoonstelling in de serie “Het Atelier”. Nu staan de prachtige originele tekeningen van kinderboeken illustrator Jenny Bakker centraal. De tekeningen komen uit het nieuwe prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel. Ook de auteur van dit boek, Marlies Verhelst, zal bij de opening aanwezig zijn. Marlies leest voor uit het prentenboek en Jenny maakt daar ter plekke een illustratie bij.  Ook zal Jenny op verzoek een tekening maken voor ieder kind, van hun eigen verzonnen combinatie-dier.

Het Atelier van Jenny Bakker
De tweede expositie luidt een nieuw hoofdstuk in uit de serie Het Atelier. Dit keer Het Atelier van Jenny Bakker. In deze interactieve expositie kan de bezoeker, jong en oud, kennis maken met de schitterende illustraties voor haar prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel, dat bij uitgeverij De Vier Windstreken verscheen. In dit verhaal reist Kai met zijn vader naar de dierentuin en stelt hij zich onderweg voor hoe de dieren die zijn vader noemt, met allemaal dieren met dubbele naam, eruitzien. Zijn fantasiedieren werden adembenemend realistisch verbeeld door Jenny Bakker, die je direct laat geloven dat de dubbeldieren werkelijk zouden kunnen bestaan.

Na meer dan 60 boeken te hebben geïllustreerd, die verschenen zijn in Rusland, China, Kazachstan, Amerika en Europa, richt Jenny zich meer en meer op vrij werk. Dat werk sluit naadloos aan bij de tekeningen uit ‘Van Bigkikker tot Neushoornvogel’ en bestaat uit natuurelementen, dieren en planten, meestal gecombineerd met elkaar tot fantasiefiguren. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ook kun je leren tekenen van de beroemde professional zelf. Door middel van een filmpje, foto’s en verschillende materialen kunnen kinderen en ook volwassenen in het museum aan de slag. Stap voor stap neemt Jenny je mee en geeft veel tips om zelf mooie tekeningen te maken.

Workshops
In vakanties en op geplande weekenddagen worden er door Jenny workshops gegeven. Er zijn workshops voor kinderen, en daarnaast geeft zij ook workshops voor volwassenen. De gemaakte tekeningen mogen een plaatsje krijgen aan de speciale wand in Het Atelier. Het Atelier is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, het VSBfonds en de Stichting Community Service van de vm. Rotaryclub Apeldoorn Sprengen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in