Heropening Pieckmuseum pakt uit met drie exposities

Op 19 april, de geboortedag van Anton Pieck, opent Hattems burgemeester Marleen Sanderse het vernieuwde Anton Pieck Museum met drie bijzondere tentoonstellingen. Twee ervan bevatten werk van de naamgever van het museum, bij de derde is werk van Marius van Dockum te bewonderen.
Het gebouw is in de afgelopen maanden verrijkt met een lift zodat ook de minder mobiele bezoeker het hele gebouw kan betreden.

Olieverven
De Olieverven van Pieck
laat zien hoe Anton Pieck ook met olieverf zijn romantische blik op het alledaagse leven kon vastleggen. De dertig ten toon gestelde olieverfschilderijen zijn zeer verschillend van onderwerp en formaat. Het museum heeft van diverse particuliere eigenaren een schilderij mogen lenen voor deze bijzondere tentoonstelling.

Schetsen voor de Efteling
De tweede tentoonstelling bevat de ontwerptekeningen voor het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes dat Anton Pieck vijftig jaar geleden maakte voor de Efteling. De ontwerpen laten goed zien hoe Pieck zocht naar de juiste setting om dit sprookje driedimensionaal vorm te geven. De bezoeker kan zelf in de huid van het slimste geitje kruipen en een leuke foto maken.

Tekening voor ‘Opa Jan’ ©Marius van Dokkum

Opa Jan
De derde tentoonstelling gaat over de grappige illustraties die illustrator Marius van Dokkum maakt voor de prentenboekenserie over Opa Jan. Deze gezellige en chaotische Opa maakt heel wat avonturen mee met zijn vele huisdieren en bijzondere vrienden. In Het Atelier kunnen bezoekers aan de grote tekentafel ook zelf gaan tekenen.

Open vanaf 9 april
De Olieverven van Anton Pieck is te zien van 9 april t/m 5 januari 2025. De andere twee exposities zijn te bezoeken tussen 9 april en 30 maart 2025.
Het Atelier is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de gemeente Hattem en het VSBfonds. 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in