Minister Arie Slob eet taart met Hattemse Mirte

Vandaag ontvangen veel examenkandidaten vmbo bb en kb hun uitslagen. Een van de personen die examen heeft gedaan is Mirte Buter uit Hattem. Zij kreeg vandaag wel een heel bijzonder iemand die haar de uitslag van het examen meedeelde. Minister Arie Slob kwam namelijk, samen met de mentor van Mirte haar Hattem. Hij kon haar vertellen dat zij cum laude is geslaagd. Een mooie prestatie die zeker een felicitatie waard is.

Mirte heeft samen met de minister en haar mentor taart gegeten. Daarna staken ze gedrieën de vlag uit.

Totaal verrast
Mirte vertelde enorm verrast te zijn. “Ik zat thuis op de bank en mijn vader riep: Kom! Ik zag buiten cameramensen en dacht: wat is dat nu weer? Ik wist nog niet eens dat is geslaagd was en vond het wel vreemd. Mijn zusje was ook vrij van school en dat was eigenlijk ook wel raar. Ik ben gewoon is alle smoesjes getrapt en had niets in de gaten.”

“De minister vertelde dat ik met een kroontje geslaagd was. Mijn cijfers zijn boven verwachting, dat had ik helemaal niet verwacht. Ik had eerst niet eens door dat het de minister was. Toen we de vlag ophingen realiseerde ik het me en dacht ik: Ik sta naast de minister!”

Greijdanus
Mirte heeft het vmbo basis examen gedaan en was leerling van het Greijdanus in Zwolle. Ze start na de vakantie met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn – niveau 2. Als ze dat heeft gedaan wil ze verder leren voor Pedagogisch medewerker – niveau 3.

Foto’s Twitteraccount Arie Slob

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in