Greijdanus Koorantaine: ‘Wij blijven zingen!’

Het Greijdanus Schoolkoor plande voor zaterdag 4 april het jaarlijkse klassieke concert. Dit kan niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Ook Young Blue United, een optreden met 250 jongeren van verschillende scholen waar het koor aan mee zou doen, is uitgesteld.

Maar.. niet zingen is voor het koor géén optie. Daarom bedacht het koor een alternatief.
Geniet van het virtuele koor: Het Greijdanus Koorantaine. (lees verder na de video)

Belangrijk
Dirigent Herman Weelink, die nu zelf ook in quarantaine zit, zocht een alternatief voor zijn schoolkoor. “Zingen is zo belangrijk, juist nu! Nu onze concerten en repetities niet door kunnen gaan zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Daar is dit virtuele koor uit ontstaan. Alle leerlingen van het Greijdanus Schoolkoor hebben thuis een audio- of video-opname gemaakt. Hans Tijssen heeft de enorme klus van montage voor zijn rekening genomen”.

Naast dat de komende concerten van het Greijdanus Schoolkoor niet door kunnen gaan, komen ook allerlei andere dingen te vervallen. Zo waren er theateravonden in Odeon, een eindexamenconcert, optreden van de Bigband en een voorlichting voor de vooropleiding van het conservatorium die de school aanbiedt gepland. Die kunnen nu helaas allemaal niet doorgaan of worden uitgesteld.

Virtueel koor
Toch blijven de leerlingen, ondanks de teleurstellingen, gemotiveerd en worden er allerlei creatieve oplossingen bedacht. Eén daarvan is dit virtuele koor. We hopen daarmee niet alleen onszelf maar ook iedereen die het hoort blij te maken. Want: “Wij blijven zingen!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in