Loterijen; meedoen of niet?

De jaarwisseling komt eraan en daarbij horen tradities, zoals oliebollen, vuurwerk en loterijen. Het lot van een van deze loterijen is gebaseerd op postcodes. Dat zorgt voor dilemma’s, want wat als de hoofdprijs valt in het postcodegebied waar je woont en je niet deelneemt aan de loterij?

Centrum voor geldzaken heeft onderzoek gedaan naar de prijzen en postcodes van de Postcodeloterij over de afgelopen 5 jaar. Uit dit onderzoek blijkt dat in deze periode in de gemeente Hattem 54,31 prijzen zijn gewonnen per 1.000 inwoners. Hattem staat daarmee in de tot 20 van gemeenten met het hoogste aantal gewonnen prijzen per 1.000 inwoners.

Dat lijkt mooi, maar Hattem staat niet in de top 20 van gemeentes met de hoogste waarde aan prijzen. In 2016 won postcode 8051MK in Hattem de hoofdprijs van 100.000 euro die verdeeld moest worden onder de deelnemers die daardoor elk rond de 10.000 euro kregen. Toch is het gemiddeld gewonnen prijzengeld over de afgelopen 5 jaar in Hattem een stuk lager en wel 1.396,80 euro per 1.000 inwoners.

Het volledige onderzoek van Centrum voor geldzaken kan je hier nalezen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in