Midwintertijd bij Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Het Nederlands Bakkerijmuseum is klaar voor de kerstvakantie. Bakker Fred zal samen met de jongste bezoekers Peperkoekmannetjes bakken. Maar ze moeten heel goed opletten, want voor je het weet springen de mannetjes van de bakplaat en rennen ze weg. Mocht dat gebeuren dan is er een spannende speurtocht om ze terug te vinden.

Berichten over Peperkoek vinden we al in de Middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen en nu de belangrijkste ingrediënten. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak kreeg hebben we te danken aan de Kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken.

Uniek in het Nederlands Bakkerijmuseum is het knusse museumtheater waar de Kerstshow van bakker Fred goed is voor drie kwartier bakplezier. Zijn broodshow is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste publiek.

Historie, humor en heerlijkheden allemaal onder één dak van 22 december tot en met 5 januari. Kijk voor openings- en demonstratietijden op www.bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in