Inspirerende museummiddag over schilders langs de IJssel, vroeger en nu

Van Voerman tot Avercamp. Het Stedelijk Museum Kampen biedt zaterdag 25 januari een inspirerende middag over schilders langs de IJssel, vroeger en nu.

Het landschap van de IJssel is van alle tijden een rijke inspiratiebron voor kunstschilders. In het recent verschenen boek ‘De schilders langs de IJssel’ geeft de Zwolse kunsthistorica Linda Barendse een prachtig overzicht van kunstenaars en de rivier.

Op zaterdagmiddag 25 januari vertelt Barendse over haar boek in het Stedelijk Museum Kampen. Ook IJssel-schilder Sjoerdtje Hak uit Herxen is te gast met een aantal van haar schilderijen. De IJssel is bepalend voor haar werk.

Conservator René van Mierlo toont twee IJssel-schilderijen uit het depot van het museum die normaal niet te zien zijn. In het Stedelijk Museum Kampen hangt werkt van diverse IJssel-schilders, onder wie Avercamp, Tholen en uiteraard Voerman.

Wim Eikelboom, maker van de podcast Rivierverhalen, is gastheer van deze vrij toegankelijke bijeenkomst, vanaf 15.30 uur in het Stedelijk Museum Kampen, pal achter de IJsselkade in Kampen. Inloop vanaf 15.00 uur.

Uiteraard is het boek ‘De schilders langs de IJssel’ op deze middag te koop. Het boek van uitgeverij W-Books telt 180 afbeeldingen van 100 verschillende schilders die de rivier en het omringende IJssel-landschap in beeld brengen tussen 1880 en nu.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in